srác

Megmondás

Megcsipogás

Meghallgatás

slodo's Profile Page

Megfeedelés

Konczert a Bécsbe a Weedeater

2010.06.22. 13:11 slodo

Jövő hétfőn elég pokoli történet lesz. Úgy alakult ugyanis, hogy fellép Bécsben a Weedeater nevű otromba együttes. Na de már tisztázzuk, hogy mennyire otromba is a Weedeater együttes. Hát legalább, mint egy ház. Miként lehet ez? Miben mutatkozik meg ez, amit mondok az imént? Egyrészről, mert van a "Dixie" Dave Collins (ki bőgős, frontember), aki előfordulhat, hogy hányadékot spricceltet ki magából a showműsor közben.

Ennek tetejébe még a küllemileg, a fizimiskájukat tekintve is olyanok, mint egy (három) nem túl körmönfont közizlés elleni erőszakos cselekmény. Mint akiket ivadékaként nevelt a mocsárvilág, amíg hangszert nem ragadtak kezükbe. Mér meg mit? Voltak olyan együttesek régebben, hogy Bongzilla, valamint a Buzzov*en névvel rendelkezők, azokba meg már például Dixie basszusgitáron csinálta meg magát. Namost annak érdekében, hogy milyen is a Weedeater, megmondom én azt, hogy sludge metál zene hát a Weedeater. Van természetesen egy nem túl csendes (hanem inkább hangos) szívós, stoner felhangja is annak, amit képviselnek, dehát most mit csináljon az ember, nem? De. Főleg, hogy az is nagyon gonosz. Inkább csak kussol az ember félve és rajong.

A zenéjük egyébként igen nívós és számomra tetszetős is, mert igen jó és remekül feszülő kohász/bányász ritmusokat ver fel Keith "Keko" Kirkum dobos. Ennek tetejébe, mindezek fölé igen böszme (!) amolyan lomha bivalyszerű, tesztoszterontól igencsak átítatott, gizda gitárriffeket rak Dave "Shep" Shepard, amit (!) a Dixie által elkárogott vokál és az egyszerre három barlangban élő medve bőgését igen hűen visszaadó, masszív basszustémák igen jól kiegészítenek. Vegyük csak példának azt a számot, amit a videóklipen megnézel. A neve Szarvasmarha. Hozzávetőleg egy év után tudtam meg, hogy a dal valójában rendelkezik dalszöveggel is. És ez nagyon meglepett engem.

Olyan jó lesz ezt élőben hallani, hogy majd belekultúrósodik a hátam. A geng egyébként három nagylemezt tett le eddig az asztalra, kiadóilag a berzerker (!) recordsnál kezdtek, most pedig a méltán jó hírű southern lord gondozza kiadványaikat. Az új lemez idén, év vége felé jelenik meg Jason... the Dragon címmel, kicsit csúszva, ugyanis Dixie kedvenc shotgunjának tisztítása közben véletlenül ellőtte az egyik nagylábujját, így a felvételek később kezdődtek. Ebből eredően lett 9 Toes egyébként a turné címe. A Saviours és a Black Cobra társaságában lépnek majd fel ennek keretein belül a bécsi Arénában hétfőn.

roadtrip to outer space

weedeater (usa)
saviours (usa)

black cobra (usa)

helybe: vienna @ arena, small hall
címbe: baumgasse 80, 1030 vienna
időbe: 10.06.28
jegybe: 14/16 eur (3900/4500 huf)
kezdésbe: 8 pm

http://www.myspace.com/weedeater
http://www.myspace.com/saviours666
http://www.myspace.com/blackcobra
http://www.arena.co.at/

A legutóbbi nagylemezt a lent hivatkozott linkón keresztül megtölthetitek ám. Van rajta egy Lynyrd Skynrd feldolgozás is, melyben a muníciójuk visszaadására szólítják fel az embereket, meg egy lassú, csendesebb nóta, miszerint nem ismered a énekest és ezért hagyjad is már békén őt. Fantasztikus! Leszedni és jönni Bécsbe, ha egyedül vagy, szólni, mert van még egy hely a kocsában.

Weedeater - God Luck And Good Speed (Southern Lord) 2007
http://www.sendspace.com/file/3ejte0

2 komment

Címkék: ajánló video letöltés youtube koncert weedeater

A bejegyzés trackback címe:

https://slodo.blog.hu/api/trackback/id/tr242100799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a szétlőtt végtagcsökevényről mindenképpen készíts állóképet!
próbáltam, de cipő fedte!
süti beállítások módosítása