srác

Megmondás

Megcsipogás

Meghallgatás

slodo's Profile Page

Megfeedelés

Mike Watt az országban!

2011.10.04. 15:39 slodo

Sok embernek barátja, még többeknek kedvence jön el hozzánk mindjárt: Mike Watt a Dürer kert nevű helyen lép fel november harmadikán.

Az új, Hyphenated-Man című nagylemez európai megturnéztatása kapcsán jut el Budapestre is, és emiatt mondok hozsannát a magasságba. A turnén a Missingmen nevű formáció kíséri, akikkel a nagylemez felvételei is történtek. A Missingmen Tom Watson gitár/vokál (Slovenly, Red Krayola) és Raul Morales dob (Leeches) duót takarja Watton kívül. Mindketten fantasztikus zenészek és szép ingek viselői. Innentől fogva nem lehet hiba a koncerten.

Mike Watt olyan koncertrutinnal rendelkezik, mint kevesen. Ott volt az amerikai hardcore/punkrock születésénél, ott volt már akkor, amikor a koncertlátogatók nem fórumokra írogattak faszságokat, ha nem tetszett valami, hanem bebaszták az orrod vagy szolidan megköpködtek és azóta, a hetvenes évek vége, nyolcvanas évek eleje óta nyomja a punkrockot sajátos megközelítésben.

A stílusfejtegetést meghagynám másnak, szerintem Watt úr kapcsán nincs is semmi értelme, de abból talán pár dolog kiderül, ha pár előadót megemlítek, akikkel együtt zenélt, turnézott vagy stúdiózott. Ott van Nels Cline a Wilcóból, akivel több lemezt is rögzített, vagy Dave Grohl és Eddie Wedder, akikkel együtt zenélt és turnézott a Ball Hog anyag kapcsán (és akik Pat Smearrel kiegészülve idén áprilisban is becsatlakoztak hozzá az amerikai turnén), feldolgozhatatlan személyiségű J Mascis a Dinosaur Jr-ból, a Sonic Youth, akiknek köszönhetjük, hogy még zenél, akik Ed Crawford mellett visszarángatták a valóságba D. Boon halála után, Henry Rollins, aki szintén óriási hérosz, Kira Roessler, a Black Flag basszeroslánya, akivel megcsinálta a Dos nevű basszusduót, a Beastie Boys és hát természetesen Iggy Pop és a Stooges is. Alant egy aktuális vidi az amerikai Hyphenated turnéről

Mike Watt egy olyannyira jólelkű örökmozgó úriember és olyan elszántsággal, faszántos sikerrel kalandozik a zenei világban, mintha csak Maci Laci lenne piknik kosár küldetésen. Akkora hérosz, hogy csak akkor tette le a basszusgitárját egy kis időre, amikor közel életét vesztette egy félrediagnosztizált fertőzés miatt. Kollaborációról kollaborációra ugrik én meg kurvára remélem, hogy jó pár lemezét feltehetem még. Nem elég, hogy hiteles zeneszerető, játszadozó mókibácsi, emellett még úton-útfélen példaértékű arcszőrzeteket produkál és igencsak bojtáros ingkölteményekkel támogatja meg csodálatos zenebonáit. Totálisan imádom az embert és mindenki másnak is ki kellene tárnia a szívét november harmadikán, ellenkező esetben elvisz a gázwombat.

hyphenated-man eu tour '11

mike watt & the missingmen (usa)
and so i watch you from afar (nil)
shell beach (hun)


helybe: budapest @ dürer kert
címbe: ajtósi dürer sor 19-21.
időbe: 03.11.11
jegybe: 2.500 elővétel / 3.000 helyszín
kezdésbe: 19 h

watt: http://www.hootpage.com
hely: http://www.durerkert.hu
event: http://www.facebook.com/event.php?eid=290588607633434

Szólj hozzá!

Címkék: mike watt minutemen missingmen

A bejegyzés trackback címe:

https://slodo.blog.hu/api/trackback/id/tr273277982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása