srác

Megmondás

Megcsipogás

Meghallgatás

slodo's Profile Page

Megfeedelés

Friss abnormális örjöngés a Daughterstől

2010.03.10. 12:27 slodo

Már egy ideje tudvalevő, hogy az új Daughters album tegnap fog megjelenni. Ez pont így is lett. Reszketeg óvodásként vártam azt a momentumot, amikor lepörgethetem az egész lemezt és ezt -nem kamázok- meg is tettem pont tegnap (odalent egy link is szerepel, ahonnan megbányászható).

Cím nélküli lemez lett és a legendási Hydra Head Records gondozza ugye. Nyolc darab számot tartalmaz, kérem. Kicsit tohonyább lett, mint a régiek és némiképp emészthetőbb, de ezt persze mindenki értse masszív idézőjelek közé. Emellett a matériáról még elöljáróban megjegyzem, rövidebb, mint 28 perces, ami nagy vigadalommal tölt el a kisnagylemezek rajongójaként. Én eddig csak pozitívat tehát. Ehelyütt kell belehallgatni a számokba kiváncsiskodva, ha nem probléma.

Az egyértelmű, hogy már nem olyan kokainista elborzadással állunk szemben, ami félperces grincs-hisztériáival minden jóérzésű embert dühödt gábor áronná adjusztál és szélnek ereszt, hanem sokkal inkább rémült kiscsibévé transzformál jelentőségteljes és gonoszan kanos, matekos noise-rockjával. Az még a nagyon meglepő, hogy minden szám a normálisnak vett számhosszúsági intervallumon belül mozog (nincs két percnél rövidebb és öt percnél hosszabb). Érdekelt az ügy, hogy nem fullad-e majd így unalomba ez a fajta muzsika, de az van, hogy nem. Tán azért, mert a riffek riffebbek mint voltak, nem pedig élesen fájó termesz-támadások a agyba, a számok felépítése meg már köszönő viszonyban van egy normális dalstruktúrával. És ennek ellenére is sikerült kiszámíthatalanul torzsalkodós és gecigonosz munkát letenni. A legmeglepőbb szerzemény eddig számomra a The Dead Singer, aminek az elején mindössze egy riffet turmixoltatnak, alá meg egy jóprimitív, súlyos dobtéma kerül be (a banda dobtémáit mindig is baszottul varjaztam), és ennek tetejébe még Alexis meg pozesszált prédikációt végez. Van benne kraft, az az igazság. Meghallgazsd tehát az anyagot, ha nem szégyelled magad, majd pediglen megrendeld hát.

Daughters Self-titled (Hydra Head Records) 2010
http://www.mediafire.com/?agminewjmze
http://www.bluecollardistro.com/hydrahead/categories.php?cPath=4_521_541

Szólj hozzá!

Címkék: letöltés youtube daughters self titled

A bejegyzés trackback címe:

https://slodo.blog.hu/api/trackback/id/tr281828270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása